Младият талант на Лукойл Академик Божидар Аврамов е обект на сериозен медиен интерес в последната седмица. Точно преди седем дни гардът бе в основата на успеха на „студентите” в турнира за Купата на България, но сега му предстои ново предизвикателство. Утре Лукойл се изправя срещу Кърка Ново место в ЕвроЧалънж, като тимът гостува в първата среща в Словения.

ВИЖТЕ ИНТЕРВЮТО ТУК!

„Вчера ги гледахме на видео, и мисля, че са преодолими. Изцяло словенски отбор, с един американски играч. Играят много добре като отбор. Но ако ираем нашата игра и сме концентрирани, можем да победим,” коментира Аврамов за съперника, който миналата седмица от своя страна постигна голям успех, класирайки се за Финалната четворка на Адриатическата лига.

„Нормално е да има напрежение, но не знам. Не мога да кажа отсега,” призна младокът за собственото си състояние, след страхотния финал.

Еуфорията обаче вече е отминала, твърди Аврамов:„Естествено сега гледаме само мача с Кърка. Не мисля, че трябва да ни притеснява, трябва да сме по-спокойни, те трябва да се притесняват, защото все пак са с първи домакински мач, и напрежението ще е по-голямо.”

Божидар бе категоричен, че няма проблеми от сгъстените мачове от този етап на турнира, който се играе на плейофен принцип – до две победи от три мача, в рамките на по-малко от десет дни. „Ще успеем да починем,” спокойно отбеляза той.

Фактът, че Лукойл все още е непобеден в България, може само да помогне на „студентите”, според него:„Не мисля, че ще има отпускане, всички момчета знаят за какво се борим, всички са супер концентрирани и никой няма да подцени отбора на Кърка.”

„Първо мислим за тези мачове, вече ако се класираме за Финалната четворка, тогава ще го мислим,” завърши гардът.