В добро настроение и с надежда за задоволително представяне заминаха за Словения баскетболистите на ЛукОйл Академик. Шампионите и носители на Купата на България гостуват утре на Кърка Ново Место в първи мач от четвъртфиналите на турнира Еврочалъндж. Двубоят е от 20 часа българско време.

ВИЖТЕ ИНТЕРВЮТО ТУК!

„Надявам се играчи да дадат максимума си в момента. Очаквам интересен и оспорван мач. Няма да е лесно. Мисля, че ние не сме показали максимума си досега и това ни е шансът да го направим срещу един много добър отбор. Сега е шансът ни да покажем какво можем. Не мисля, че е добре, че четвъртфиналите са в три мача, защото ние нямаме предимство да играем два мача като домакин. Мисля, че мачовете ще са много интересни, а ние ще се опитаме да решим всичко и по-рано – в два мача”, коментира старши треньорът Йовица Арсич на летище София. „Студентите” отпътуваха с полет през Виена и после до Загреб. Втората среща с Кърка пък е в четвъртък от 18 часа в Правец, а евентуален трети мач ще се играе на 30-ти март в Словения.

„Кърка са много дисциплиниран отбор и имат доста високи играчи. Всичките им състезатели са поливалентни, могат да стрелят да и да играят под коша. Това е отбор, който по много различни начини може да напада и да се брани. Тактически са много по-добре, отколкото физически. Не е проблем, че двата мача са доста близо, в кратък период. Това не е нищо ново, ние играхме и по-рано в такъв ритъм. И за двата отбора е едно и също. Аз съм научен да мисли позитивно и ще направим всичко възможно, за да постигнем целите си”, заяви още Йовица Арсич.