Капитанът на Лукойл Академик Тодор Стойков лично посрещна юношеския национален отбор по баскетбол на Летище София, при завръщането на момчетата от Литва, където те заеха осмо място на Европейско първенство, Дивизия А.

Стойков сподели, че старши треньорът на юношите Петко Делев заслужава страхотно признание за постижението на баскетболистите. Отборът ни тръгна с цел оставане в елита, а игра четвъртфинал, в който също се бори докрай.

ВИДЕО: Тодор Стойков и Мис Национален отбор посрещнаха юношите

източник: Gong.bg

Самият Стойков, като дългогодишен национален състезател във всички гарнитури, е наясно с усилията и проблемите, съпътстващи подготовката и участието, особено при подрастващите, и затова поздрави Делев за упоритостта да преодолее всички трудности.

Тодор Стойков поздрави и всички момчета поотделно, а поговори специално и с младия талант на Лукойл Академик Крис Минков, както го правеше през целия изминал сезон в тима на шампионите.

С изключение на придружаващия делегацията Христо Христов, нямаше други представители на Българската федерация по баскетбол, които да поздравят играчите. Младите ни таланти обаче имаха удоволствието да бъдат посрещнати от Мис Национален отбор Александра Богданска.

ВИДЕО: Тодор Стойков и Мис Национален отбор посрещнаха юношите

източник: Gong.bg