Старши треньорът на Лукойл Академик Йовица Арсич отбеляза, че важен в първия финален мач срещу Левски е бил само крайният резултат – победа, а не и нейната изразителност.

„Важното е, че победихме. Беше добре и, че тези, които нямаха много възможност да играят досега, получиха повече време, помогна това на Дамян Стояновски. Серията може да е много дълга, не можем да я изкараме цялата със седем състезатели. Това бе една от причините да не бъдем толкова убедителни,” заяви той след успеха с 81:76.

Арсич определено показа пренебрежение към звездата на „сините” Аарън Харпър, който днес реализира 34 точки:„Той си вкарва всеки път по 20-30 точки и те падат. Мен не ми е работа да се занимавам с Аарън Харпър, въпреки че Тити много го обича и прави от него MVP. Нашата работа е да бием Левски, и го направихме. Той може да вкара и 50 точки, аз ще съм доволен, ако бием.”

Левски имаше много претенции към безобразното съдийство в мача, но Арсич отсече, че не реферите са решили изхода:„Готов съм, казах, да седнем заедно и да гледаме записа. Кой им е виновен, че 10 пъти стрелят еърбол. Съдията ли ги стреля?! Разсърди ми се, че и аз сигнализирам. Нормално е, имаше грешки, може да ги изиграем тези ситуации пак, ако искат.”

За отпускането на своите момчета в края на срещата, сърбинът каза:„Ние не взимахме тайм-аути, казах им, че няма значение с колко точки сме били. Исках да дам почивка на някои, Тодор Стойков имаше проблем, Травис Питърсън бе с температура три дни. Вярвам, че можем да играем и по-добре. Първото полувреме играхме добре в защита, Левски бяха по-нервни и стрелбата не ни вървеше. Не очаквам да ни е лесно в следващите мачове, може да загубим и някой от серията, но нашата работа е да станем шампиони, и ще го направим.”

Арсич дори не отчете за реален факта, че Левски бе опасно близо в последните две минути на двубоя, и имаше шанс за обрат, макар и минимален:„Застрашително е, ако ти поведат с 10 точки, с две минути до края. Иначе ние дали водим с 10 точки или с пет, за мен няма значение. Играчите трябва да почиват, да се отпуснат, и да са готови за следващия мач.”