Капитанът на ЛукОйл Академик Тодор Стойков за пореден път бе двигателят на своя тим. Стойков завърши като най-резултатен за шампионите с 18 точки в първия мач от финалната серия срещу Левски, спечелен с 81:76 точки от „студентите”.

„Имаше интрига, защото Левски са корав противник. Нашият треньор предполагам опита да завърти повече играчи и нормално е разликата да падне, но важното е, че победихме. Плейофната серия е такава, че дали биеш с 3 или с 1 е без никакво значение. Затова се повтарям, но Левски е корав противник и в четвъртък предстои още по-тежък мач за нашия отбор”, сподели Тодор Стойков, а на въпрос дали този първи мач е оправдал очакванията, отговори:

„Да, беше напрегнато, имаше искри от ляво и от дясно, но мисля, че като цяло за нашето ниво и за нашия баскетбол се получи интересен двубой. На финала играем двата най-силни отбора, така че е нормално да намалят разликата. Ние не може да бием с 50 точки разлика. Те са корав тим, имат добри играчи, така че съвсем нормално е разликата да е по-малка. Важното е, че победихме. Важно е да станем първи.”