„Днес не беше толкова нервен мачът, днес беше по-спокоен, контролирахме го от самото начало. Казах, отборите са доста еднакви. Направихме една крачка към това, което целим. Нищо особено, готвим се за четвъртия мач”, бяха първите думи на спортният директор и треньор на баскетболния шампион на България Лукойл Академик Сашо Везенков след като тимът поведе с 2-1 победи на Левски във финалната серия за титлата този сезон.

„В първия мач направихме 23 отборни грешки и имаме изпуснати 12 фаула. Преставете си от тези 23 грешки, Левски ни вкараха точки без никаква защита от наша страна. Сега се опитахме се да сведем грешките до минимум и да играем добре в защита. Вече казах, че с нападение можеш да спечелиш един или два мача, но със защита се става шампион. Ние водехме 15 точки и през първото полувреме, но ни намалиха. Изключително силен отбор на Левски, който не трябва да бъде подценяван нито за минути”, каза още Везенков.

„Ние сме толкова близко до титлата, колкото и Левски. Трябва да спечелим още един мач, това е. Няма поводи за някаква голяма радост. Ще се радваме, когато победите станат три”, заяви Сашо Везенков, който бе подкрепян и от сина си Александър Везенков в зала „Универсиада”.

„Днес успяхме да ограничим Левски до 68 точки, ако успеем и в петък, победителите ще сме ние. Спокоен съм, какво може да се случи, това е просто една игра, в която ние сме фаворити. Всички искат да победят десеткратния шампион на България. При нас напрежението е може би малко по-голямо, отколкото при всички други отбори. Радостно е залата да се напълни. Ние в Правец нямаме толкова публика. Ако публиката я няма, мачът няма да бъде толкова интересен”, завърши Везенков.