Спортният директор на ЛукОйл Академик Сашо Везенков се съгласи да коментира преминаването на Прийст Лодърдейл от Черноморец Бургас в Левски.

„Значи аз казах вече, че Прийст Лодърдейл не е стопроцентовият заместник на Камбала” - заяви Везенков - „Доброто при него бе, че е с български паспорт и нямаше да заеме място на чужденец. Ние вече бяхме в разговори с няколко играчи, за да намерим заместник на Камбала. До утре или в другиден ще е факт новият играч при нас.”

Везенков не пожела да спомене имена, но призна, че става въпрос за три избора за заместник на Камбала.Един от тях е американец, а двама са европейци, като един от тях не е от Европейския съюз. Който подпише договор ще бъде обявен като нов играч на ЛукОйл.

Дали от ЛукОйл не са искали Пи Ел и заради това да не е в Левски? „Ние отправихме оферта към Пи Ел в момента, в който си тръгна Камбала“, категоричен е Везенков.

„Нашата оферта бе ясна и точна. При това положение играчът от другата страна казва „да” или „не“. Към него е имало и друго предложение, това от Левски. Да не слушаме колко Тити го е спечелил, защото той бе треньор на ЛукОйл, когато Пи Ел си тръгна от нас. Тогава не го ли бе спечелил, още повече, че и Прийст тогава бе и по-добър?”

„В спорта няма мой и твой, а определени неща, които се предлагат, а от другата страна се приемат или не се приемат. Това, че Пи Ел не е приел нашата оферта, не е нещо трагично. Шампионатът става по-интересен. Всеки иска да победи нашия отбор. В продължение на 8 години се опитват. Няма нещо, което да ни притеснява. Ние продължаваме по нашия път. Търсим играча, който ни трябва и така…”

Везенков призна, че не е вярвал, че Пи Ел ще се върне в ЛукОйл, след като е знаел как са се разделили преди време и поради какви причини. Директорът не вярва, че офертата на неговия тим е била с 60 % по-силна от тази на Левски.

„Доколкото познавам човека, а и доколкото познавам Тити Папазов, то нека тези 60%, които са спестили да ги дадат за тяхната детско-юношеска школа“, заяви невярващ в съотношението на офертите Сашо Везенков.

„Познавам много добре Пи Ел и повярвайте ми става въпрос за пари. В момента той става най-скъпо платеният играч в България, а отборът му става най-скъпо платения. Така вече тежестта от очакванията отива малко при Левски, а не е при нас. В близките дни, да не кажа и часове ще разберете кой взимаме. Нека спрем да говорим за 60%, защото това не грее никой. Пи Ел е играч на Левски и този тим е вече много скъпа селекция. И оттук натам и при тях ще има някаква тежест, и няма да им е толкова лесно, когато играят срещу нас”, каза още Сашо Везенков.