„При всички случаи сме предизвикали някакъв интерес, за което се радвам. Да ви кажа, че съм много щастлив. Прийст Лодърдейл е събитие, откакто е дошъл в България. Договорът е факт от 31-ви, но го пазехме в тайна. Не е било против някой, просто така решихме двамата. В рамките на 3 часа бях от единия на другия полюс. Когато неговият мениджър ни каза, че ЛукОйл имат много добра оферта, аз се надявах, че можем да успеем, но бях и реалист”, разкри старши треньорът на баскетболния Левски Тити Папазов преди първата тренировка на Пи Ел със „сините”.

„Нормално е, когато един човек стане на 37 години да мисли малко повече и за финансовите възможности. Когато неговият агент ми каза, че той е избрал Левски, бях много щастлив. От тук нататък идва голямо задължение. Вашето присъствие тук показва, че неговото идване качва отбора на друго ниво, с други отговорности. Единият аспект на неговото привличане е спортно-технически. Факт е, че аз признах пред Лодърдейл, че през лятото, когато ми предложиха да го взема, аз не вярвах, че той още може да играе толкова добре. Казах му истината. Времето показа, че съм сбъркал. Благодаря на ръководството на Бургас, които не възпрепятстваха неговото привличане. Той има официално документ, че е свободен”, коментира още Папазов.

Тити бе категоричен, че се надява с привличането на Пи Ел, зала „Универсиада” да се напълни: „Едно от нещата, с които мотивирах желанието си да привлечем Лодърдейл беше и, че тази зала заслужава да бъде пълна. Иска ми се да дойдат дните от 2000-та година, когато тази зала беше препълнена и цялата пееше Левски. Сега ще направим всичко възможно да привлечем феновете. Едно от най-хубавите неща на ръководството на Левски е, че титлите не са самоцел. Поставили сме си задачата клубът ни да има най-добрата детска школа. По-голямо име като мотиватор и дразнител в добрия смисъл на думата от Лодърдейл е може би само Георги Младенов. Казвам го с ясното съзнание, че Георги Младенов не си тръгна по най-добрия начин от този клуб и добре, че е в добро състояние, че да може да му направим бенефис като стане на 60. Евентуално като стане на 60, тогава да се сети някой да го направи този бенефис. Включително и аз се слагам в тези, които не са си свършили работата като хората. Когато Пи Ел завърши кариерата си, ще се боря, доколкото ми позволяват възможностите, той да е част от този клуб, докато живее в България. Договорът му е за 5 месеца и съм му казал, че ако вземем две от трите купи, ще го продължим.”

„Срещу себе си имаме много силен противник със силни играчи. Искам отношенията между клубовете да се запазят. Това е добро като цяло за българския баскетбол. Ясно е, че трябва да има конкуренция, но да няма война между нас. Само мога да кажа, че офертата на ЛукОйл беше с 60% по-голяма от нашата. Ако няма да му превеждате на Пи Ел, ще ви кажа, че ми е спечелил сърцето за цял живот. Ще ви кажа един друг пример, днес докато чаках неговото разрешение във федерацията в 10 часа трябваше да го взема за фитнес и закъснях, а той ми звъня два пъти. Значи има голямо желание да тренира, това е изводът. Ние много се обичаме в нашия отбор, така че си правим компромиси, но всеки трябва да знае докъде може да бъде разумният компромис. Ние, за да можем да успеем, то силата на Левски ще е в невероятната атмосфера и дух. Новият Гара Дембеле за сините фенове ще се казва Прийст Лодърдейл”, завърши Тити Папазов.