Най-високият баскетболист в България Прийст Лодърдейл заяви, че иска да спечели шампионската титла с Левски. Американецът с български паспорт коментира още, че не е избрал ЛукОйл Академик, защото смята, че там не се нуждаят от него в момента.

„Защо да не съм тук. Левски е сред най-добрите в България. Избрах Левски, защото ЛукОйл не се нужда е от мен. Там нямат нужда от мен. Те нямат загуба до момента и играят доста добре, така че наистина мисля, че там не се нуждаят от мен. Мисля, че съм прекалено стар за Черноморец. В Бургас има млада организация, все още се развиват и аз се опитвах да им помогна да растат. Искам да печеля с Левски, колкото мога. Аз съм в края на кариерата си тази година, а може би и още една. Но едно е сигурно, искам да печеля. Нека да мислим година за година. Договорът е до края на тази, а после е мислим за другата”, сподели Пи Ел.

„Да, едно от причините да избера Левски е, че ще работим пак с Тити, но и другите причини, които изброих. Искам да побеждавам всеки, срещу който играя, не става въпрос само да един тим. Има и други отбори, не може да се фокусираме само върху ЛукОйл. Няма да е лесно. Не бях изненадан от интереса на ЛукОйл. Защо да съм изненадан? Ние всички познаваме българския баскетбол и знаем, че имаше времена, когато тази зала беше пълна за всеки мач. Сега ще се опитаме да направим това отново, а това ще е добре и за двата тима. Левски става все по-добър. Липсваше им едно парче и дано аз да съм бил това парче. Имат Харпър, имат Доналд, имат добър гард като Джейсън. Ветерани като Торо и доста млади играчи, така че ще е забавно”, каза още Лодърдейл.