Баскетболният ни шампион ЛукОйл Академик излиза срещу естонския първенец Тарту Рок в поредния кръг на турнира Еврочалъндж. „Студентите” са лидери в група Ц с 3 победи и 1 загуба, която допуснаха в миналия кръг от Бенфика в Португалия. Двубоят е от 18 часа в зала „Универсиада”.

Спортният директор на ЛукОйл Сашо Везенков заяви, че очаква тежък сблъсък, а шампионите трябва да спечелят оставащите два мача от груповата фаза на надпреварата, за да заслужат твърдо първата позиция. Везенков сподели още, че според него няма напрежение между треньора Йовица Арсич и играчите, за каквото се заговори след дербито с Левски в събота.

„Двата оставащи мача трябва да ги спечелим, защото трябва да завършим първи в групата и да гледаме напред. Не мога да кажа, че има напрежение. Треньорът е този, който определя правилата и който ръководи отбора. Крайно време е всички да разберат, че всеки трябва да си изпълнява задълженията. Виждате, че когато трябва да се побеждава на всяка цена и когато залогът е доста голям има напрежение, получава се, но това не е нещо, което в момента трябва да се коментира”, коментира Сашо Везенков.