„Определено сме по-добри от тях. В първия мач се възползвахме от напрежението, което имаше върху тях, защото бяха загубили в предишния си двубой”, коментира старши треньорът на ЛукОйл Академик Йовица Арсич след вечерната тренировка на шампионите преди домакинството на Тарту Рок в турнира Еврочалъндж.

„Надявам се да не стане нещо лошо, защото бихме Левски, а след такъв мач, какъвто се получи е да се изиграе пак подобен мач на такова ниво. Пак казвам надявам се всички да разбират колко е важно да сме първи в групата накрая. Ще направим всичко възможно да победим. Не знам как ще реагират Тарту след победата им в последния мач, нашата работа е да бием. Нормално, ако искаш да имаш по-лесен мач и да вкарваш по-лесни точки защитата да е на по-високо ниво”, заяви още Арсич след заниманието в зала „Универсиада”.

„В Португалия имах претенции и към съдийството, но и към концентрацията на определени играчи. Надявам се утре всичко да е наред. Физическа умора толкова няма, защото ние играем с повече състезатели, не сме отбор, който играе с 6-7 човека и това не е проблем. Просто има натрупване от напрежението, което всеки един мач носи. Това не е лесно, да си напълно концентриран и напълно готов да стартираш мача на 100%”, продължи сръбският специалист.

Двубоят между ЛукОйл Академик и Тарту Рок е утре вечер от 18 часа в зала „Универсиада” в София.

„Тенчо Банев ще е напълно готов до 15-20 дни, той се нуждае от повече минути на терена. Виждате, че е малко несигурен, малко нервен след дълга пауза, но той и не трябва да играе 30 минути. За нашия отбор е важно и две минути да може да направи, ама да са качествени. Той е може би най-добрият защитник в отбора, сега още прави много фаулове и затова минутите му на игра не са много”, завърши оше Йовица Арсич.