Спортният директор на Лукойл Сашо Везенков вложи много емоции по време на мача с Левски, който бе спечелен трудно от шампионите. Ето какво сподели той за двубоя и развръзката му.

„ Аз отдавна съм казал, че тези два отбора определят модата на баскетбола у нас, заяви Везенков.Мачът бе на „кантар” и се реши в последната част. Левски изпуснаха две чисти положения. Едното на Харпър, другото на Кроу, а нашите вкараха и така се получи.”

Срещата бе изключително резултатна, като Лукойл мина стоте точки, а Левски ги доближи. Дали това не говори и за грешки в защита?

„Аз още след първото полувреме казах, че имаме проблеми в защитата, категоричен е Везенков.Да ти вкарат 50 точки в собствената ти зала не е никак малко. Получи се много хубав мач за публиката. Първи сме. Сега трябва чудо да стане преди плейофите, но това е само един мач от първенството, всичко ще се реши през май месец.”

Везенков не приема, че тази победа над Левски трябва да успокоява Лукойл Академик. Въпреки, че вече е ясно кой ще е първи след редовния сезон.

„Все още нищо не е решено, счита Сашо Везенков. Всеки може някъде да загуби в срещите с останалите отбори. Левски втора година са в същия си състав, с изключение на гарда Кроу, но са много по – силни като отбор от миналата година.”

Щеше ли евентуална победа на Левски да предизвика някакви сътресения в Лукойл Академик?

„Не, сътресения не, не могат да предизвикат, категоричен е Везенков. Но би трябвало да потърсим някакви решения, като нови попълнения на някои позиции. Сега засега, когато отборът бие и върви добре не би трябвало да се пипа. Със сътресенията опитахме много години.Не дава резултат...”