В лагера на ЛукОйл Академик подхождат сериозно към предстоящия сблъсък с Оостенде в Еврокъп, но мислите на всички до голяма степен са насочени и към последния двубой от груповата фаза на турнира – гостуването на АСВЕЛ във Франция, което се очертава като решаващо за крайното класиране.

„Отборът е подготвен, знаем какво ни предстои и чакаме труден мач, защото Оостенде играят просто, за да го изиграят този мач. Имат нов треньор. Тук вече ние нямаме друга алтернатива от това да победим. Искам да чуя човека, който казва, че играем индивидуално при положение, че играем с Валенсия. Там отборът е готов да играе с Реал Мадрид и Барселона, а ние играем със Спартак Плевен и... не искам да обиждам никой, за да не кажат в Плевен, че съм тръгнал нещо да говоря против тях. Баскетболът в България е в тежко състояние и ако това не го виждате, значи не сме реалисти. Има два отбора, а другите се опитват по някакъв начин да задържат баскетбола на своите територии”, заяви спортният директор на шампионите Сашо Везенков и продължи:

„Да кажете, че ние играем слабо срещу Валенсия сме очаквали нещо друго срещу Валенсия, да – очаквахме да загубим с по-малко там. Там има 6 национали на различни държави. Има реалности на този свят. Казвам ви това, което аз мисля. Можехме да победим в Арена Армеец. Този мач срещу Оостенде се явява като репетиция за мача във Франция. Да, отборът на АСВЕЛ е преодолим и аз съм убеден, че ние ще победим.”