Капитанът на ЛукОйл Академик Тодор Стойков изрази увереност в качествата на състава и успеха срещу белгийския Оостенде утре вечер. Двубоят от поредния кръг на Еврокъп е от 18 часа в Арена Армеец.

„Предполагам, че отборът е готов. Ще покажем доброто лице на нашия тим и трябва да победим. В нашата зала и стените помагат, би трябвало да е по-лесно, но не се заблуждаваме. Противникът желае да направи победа в този турнир и не е дошъл тук на екскурзия. Ще бъде труден мач, но мисля, че нашият тим е по-добър. Дано победим, за да тръгнем с нужното самочувствие за Франция. Подготвени сме за ситуацията и чакаме битка утре, защото няма слаби противници. Трудно ще е, но дано победим”, коментира Стойков и добави:

„След двата мача с Валенсия, изиграхме доста качествен мач срещу Левски. Показахме едно много по-добро лице и съм убеден, че така ще играем и утре. Победихме Левски с разлика и се видя, че отборът може да играе по друг начин. По принцип победата не е задължителна, а тази във Франция е задължителна. Има различни варианти, но за нас е хубаво да победим, за да отидем със самочувствие във Франция.”