Старши треньорът на Лукойл Академик Сашо Везенков обяви, че отборът му няма да играе плейофите в Ботевград, а ще търси залите в София и Самоков. Причината - отношението на кмета на Ботевград Георги Георгиев.

"Не стой въпросът да играем в Ботевград," категоричен бе Везенков. "Ботевград ми е дал много, там съм изкарал най-добрите си години в живота. Кметът казва, че там съм се научил да различавам камъните от топката. За мен Ботевград е нещо много голямо. Там станах човек, но и съм дал много на Балкан. Балкан е на път да стане толкова голям, колкото през 80-те години."

"Но за да стане това, кметът трябва да се научи да различава тухлите от топката. Нищо че са еднакви по цвят, те са различни по форми. Когато се научи да ги различава тогава Балкан ще стане отборът от 80-те години, когато с мен станаха 3 пъти шампион и 3 пъти носител на Купата", допълни Везенков. "Болно ми е и мъчно за това, че не играем там."

"Кметът на Ботевград е артист, и той е причината да не играем там, в това бижу. Разбирателство ще има, когато той започне да различава тухлите от топката. Тогава съм убеден, че ние ще намерим решение. На 10 километра сме от Ботевград, и ще играем там. Но познавайки този титан на спорта, съм резервиран, че това може да стане," завърши Везенков.