„При девета поредна титла е нормално да съм щастлив. И несъмнено е по-сладка още повече, че има явни признаци, че първенството става по-силно, което ни кара по-трудно да постигаме победите, но са по-сладки”, заяви президентът на новия стар баскетболен шампион Валентин Златев след поредната титла, спечелена от „студентите”.

„Мисля, че успешно пишем историята и на клубния ни баскетбол, и на българския баскетбол в момента. Девет поредни титли мисля, че няма прецедент в българската история. Задачата беше – шампиони на страната, а желателно беше с 3:0, но трябва да кажа, че Левски беше достоен съперник в случая. Една лястовичка, пролет не прави и един отбор, първенство сам никога не може да направи, така че колкото по-тежки са нашите мачове в първенството, толкова повече се радвам. В нашия тим просто се работи систематично в последните 10-11 години и това вече дава резултати. Тъжно ми е разбира се, че изпуснахме европейската купа тази година и това ще бъде тема на разговори. Не исках да ги притеснявам преди да свърши шампионата, но имахме реални шансове да оглавим и европейския турнир”, каза още Златев и продължи:

„За това дали остава Арсич, нека да чуя първо мнението на спортно-техническото ръководство. И на мен темата за Евролигата не ми дава покой. Подходът ни беше всяка година да се прави селекция с надеждата, че тя ще е по-силна. Трябва да има утвърден състав, който да играе силно години наред. Това е нашата цел- да има млади играчи, които да поемат достойно нещата и да има дълга скамейка.”

„Надеждата ни е да постигнем по-добри резултати в европейските турнири. Тодор Стойков е капитан на нашият тим, сами казвате, че е най-добрият, така че колкото той реши, ще бъде винаги в този отбор. Моето мнение е, че би трябвало да се разговаря с Тошко за националния тим, той е изключително талантлив и опитен баскетболист и неговото присъствие в националния тим би било полезно. Колкото до моето участие в работата на федерацията, честно казано има поне две формални причини, заради които имам обструкции. Аз ги споделих пред колегите. В сряда ще се видим с тях най-накрая, така че ще си говорим по-спокойно и по-обстойно. Има конфликт на интереси. Утре ЛукОйл да бъде шампион и ще кажат – да, защото неговият президент е шеф на федерацията. Формално съгласете се е така. Второто, което е- председателското място във федерацията би трябвало да бъде плод на сериозно обсъждане- човек, който е готов да отдели максимално време за това нещо. Виждате, че има достатъчно други въпроси, касаещи ежедневната ми дейност, които не са лесни за решаване. Така че не съм убеден, че бих могъл да отдам достатъчно време. Но разбира се като член на баскетболното общество ще се съобразя с това, което и те казват”, коментира Валентин Златев и завърши по повод състава:

„Божидар е изключително талантлив състезател. Единствената ми претенция към него е да забрави за статистиката. Иначе е изключителен състезател. Основно бихме искали да залагаме на български играчи.”