Минути след шампионската титла на Лукойл Академик в
мъжкото първенство по баскетбол старши треньорът на "студентите" Йовица Арсич похвали играчите си след крайния успех във финалната серия над Левски. Той добави, че иска да остане начело на клуба и през следващия сезон, но това трябва да решат от ръководството.

“Ако беше лесно, няма да е сладко. Благодарим на Левски, че се опитваше да се доближи до нивото на шампиона. Играхме много силно през целия сезон. Това е отборна победа. При нас не е важно кой колко точки вкарва. Най-важен е отборът“, коментира Арсич.

“Нормално да е приятно да спечелим така титлата. Миналата година имахме повече проблеми. Играхме добре в защита, като отбор, това беше основното, за да спечелим. Не знам как се мери мотивацията, такава има при всички професионалисти”, добави той.

“Беше цел да се класираме за Final Four, нямахме късмет. Бяхме близко. Не мога да кажа, че съм доволен. Но това, че изпуснахме тази възможност, не ми дава мира”, каза още наставникът на ЛукОйл.

“Дали ще остана и през следващия сезон, питайте шефовете в клуба. Естествено е, че аз искам да остана”, завърши Йовица Арсич.