Старши треньорът на Балкан Ботевград Йовица Арсич остана доволен от показаното от неговите баскетболисти при победата над Левски Лукойл с 66:68 в зала „Универсиада“. Треньорът на шампионите разкри, че основният плеймейкър на отбора Давонтей Джордан страда от контузия.

„Като играем с Левски винаги има напрежение. Със сигурност защитата и качеството на играта ни щеше да е на по-високо ниво, ако имахме повече състезатели в ротацията, но съм доволен, че някои от баскетболистите ми успяват да навлизат във форма. Показваме малко по-високо ниво и това ме радва“.

46 снимки

„Джордан е контузен, рисково беше да го пускаме, независимо от важността на мача. Чеймбърс още не познава съотборниците си, има повече желание от физическите си възможности, но нямаше как да се справим без него. Здравко Христов се включи добре, помогна ни в организацията. Също така, трябва да се отбележи, че Левски нямаше много хора в ротацията. Защитата им е много по-агресивна, когато са с по-широк наличен отбор“.

„Миналата година бяхме в същото положение, след като допуснахме поражение от Берое. След като биеш Левски всичко изглежда цветно и красиво. Това ни трябва. Колкото ни се иска да побеждаваме, трябва да правим крачка по крачка, за да си подобряваме играта, което ще ни помогне във важните мачове в края на сезона“.

„Далеч сме от нормалния игрови ритъм. Много прекъсвания имаме между мачовете, не е нормално като се играе само на тренировка. Всички имат нужда от повече двубои. След като изиграем 10 мача като отбор с този състав, ще можем да видим как се движим", сподели треньорът на „зелените“.