Наставникът на баскетболния Левски Лукойл Константин Папазов не остана доволен от съдийството на мача между неговия отбор и Балкан Ботевград. „Зелените“ спечелиха голямото дерби с крайното 66:68, а наставникът на „сините“ акцентира върху някои неточности от съдийската тройка.

„Доволен съм от характера. В много тежка ситуация сме, никога не съм се оправдавал и не е в моя стил. Приемам всички неща, които са се случили около този мач за даденост на съдбата и трябва да се съобразяваме с тях. Имам доста забележки около критерия на съдиите - той не беше еднакъв за двата отбора. Топката се краде по един и същ начин, обаче когато Христо Захариев краде от Божидар Аврамов се свири фаул, а когато Божо взима от Константин Тошков не се свири нищо. На Чавдар има фаул от тройката при стрелбата, но в такъв мач грешките идват от всички страни - от нас, от Балкан и от съдиите“.

„Най-нормално е и отборите, и съдиите да не са в най-доброто си състояние от нарушения ритъм на мачовете. Имаше доста ситуации, от които можем да имаме претенции. За мен решаващи се оказаха две-три ситуации, за които ние си носим вината. Загубихме си при последното вкарване на топката, но това са дребни детайли“. 

46 снимки

„Липсват ни трима важни състезатели, да не кажа четири. Не е нормално отбор да е със само един играч на позиция 5. Искаме да спечелим време и да вземем по-късно такъв състезател, защото днес не ни достигна един играч в ротацията“.

„Трудно в нашето първенство може да се завърши без загуба. Спечелихме важни гостувания с публика. Изпуснатото поднасяне на Тасич при 41:33 беше ключово. При тази ниска резулатност такива моменти са решаващи. Поздравявам отбора на Балкан, който превъзмогна трудностите. Това е много силен отбор и тези загуби не влияят на класата им. Поздравявам ги за огромното им старание в защита. В спорта грешките се допускат“.

„Аз най-много искам да благодаря на Венци Петков, който беше с отбора в този тежък житейски момент (б.р - смърт в семейството). Не успяхме, но не съм се съмнявал в характера на тези момчета и това е причината те да са в Левски. Боли ни, неприятно е, но ние продължаваме. Имаме почивен кръг, който ще бъде от полза и на 29 декември посрещаме Черно море“, заяви Папазов след мача.