Брандън Хийт се присъедини към Лукойл Академик и най-вероятно ще попадне в състава за важния двубой срещу Арис от турнира Еврокъп. Първата среща от квалификациите е в сряда от 18 часа в зала „Универсиада”.

Хийт се очакваше да пристигне в сряда в България, но лични причини го задържаха в САЩ по-дълго време, и затова той кацна в София едва днес. Гардът е четвъртото американско попълнение за Лукойл Академик, като шампионът вече разчита на Травис Питърсън, Доминик Джеймс и Брандън Баумън.

Ръководството на Лукойл вече е изпратило документацията на Брандън Хийт, за да бъде картотекиран той навреме за сблъсъците с Арис, и се очаква скоро да се знае дали ще е на разположение на Йовица Арсич за сряда.

Междувременно стана ясно, че 150 фена на Арис ще пристигнат с тима от Солун, за да подкрепят своите в гостуването срещу Академик. Привържениците на гръцкия отбор са сред най-лудите в южната ни съседка, и неизменно съпътстват Арис, независимо от представянето му през годините. Заради „жълтите” ултраси, зала „Универсиада” ще разпъне малката трибуна, която ще е отделена специално за тях.