„Мисля, че освен първото полувреме, направихме и прилична трета част. Смятам, че след като поведоха с 12 точки, ние успяхме да се върнем в мача и да намалим до три точки. Трябва да отбележим, че от ЛукОйл повече баскетболисти играха добре, докато при нас само Харпър и донякъде Павел Иванов. Всички други бяха под своите възможности”, отсече старши треньорът на баскетболния Левски Тити Папазов след поражението от ЛукОйл Академик във втория кръг на родното първенство.

„Срещу ЛукОйл, за да им се противопоставим трябва да сме на 100%, а за да ги победим, трябва да ги надскочим. В хода на мача всички микромоменти, които можеха да се отразят, бяха в тяхна полза. Най-взискателен бих бил към Торо и към Доналнд Коул, които почти с нищо не помогнаха в този двубой. Чековски имаше някакви проблясъци. За мен без двама основни играчи, които миналата година са били наши лидери, няма как да стане. В много лош момент дойде и контузията на Хърпър, когато започна силно мача. Той пак се върна обаче. Друг момент е тази грешка на Асен в края на полувремето. Като прибавим класата им е съвсем нормално да бъдем победени. Смятам, че обаче разликата не е тази, която трябва да бъде”, добави Тити след 88:72 точки в полза на шампионите.

„Разберете ние не сме се отказали. Трябва първо да отдадем дължимото на ЛукОйл. Много силно игра Божидар Аврамов. Това е нещо, което трябва да се отбележи. Естествено ние няма да се откажем, но с тази игра, която показахме днес, е невъзможно да бъде спрян ЛукОйл. Само емоция, само надъхване, само битка не е достатъчно. Изпуснахме на полувремето да водим и да имаме някаква преднина. Стартирахме лошо второто полувреме и бяхме постоянно догонващи. Генерално по-добрият отбор днес победи заслужено, но разликата според мен не е реална. Когато един класен отбор вкарва лесни кошове, трудно може да му се противодейства. Те успяха да вкарат много лесни кошове на базата на наши грешки. Съперникът е силен, но ние ще се борим докрай. Плюс това ще ни бъде много трудно, трябва да преодолеем други съперници, за да стигнем до тях. Смятам, че реферите се справиха с дербито. Мачове предстоят много, не е само този. Боли ме, когато се прекършим, когато наши наивни грешки им дадат на тях възможност да летят”, коментира още Папазов.