Националът Божидар Аврамов бе най-добър сред българите на терена по време на баскетболното дерби между Левски и ЛукОйл Академик. Аврамов показа защо е определян като един от най-талантливите и перспективни играчи, а загатна, че може би има какво още да видим от него този сезон в родното първенство.

Гардът завърши със 14 точки и 4 асистенции за 25 минути на терена срещу „сините” и даде своя принос за успеха на „студентите” с 88:72 точки в първия сблъсък срещу основния им конкурент тази година.

„Много съм щастлив. Имаше малко напрежение преди мача. То се видя и на терена и от двата отбора, но в крайна сметка спечелихме и това е супер за нас. Не знам дали съм изглеждал най-спокоен на терена, но искам да благодаря на моите съотборниците, защото без тях това нямаше да е възможно. Такива мачове за важни и за мен да натрупам малко самочувствие и да продължавам напред. Единственият начин да победиш в този спорт е да си супер мотивиран. Така и опитах да бъда мотивиран и да дам всичко от себе си. Благодаря на треньора, че ми даде шанс. Напрежението надделя през първото полувреме, но след почивката се отпуснахме и показахме нашата игра”, коментира Божидар Аврамов.