Треньорът на Левски Тити Папазов бе изключително добре приет от организатори и медии на приятелския турнир в Ниш, който „сините” спечелиха. Освен баскетболните качества на състезателите на Левски, публиката в зала „Чаир” пък стана свидетел и на шоуто, което Тити и Митко Димитров направиха по време на конкурса за забивки.

На пресконференцията след финала Тити Папазов първо спечели присъстващите местни журналисти с признанието, че обича сръбския баскетбол и си има голяма четворка от град Чачак, а след това обясни на медиите, че в България баскетболът се развива.

„Благодаря за отношението. Много съм щастлив, защото не е лесно да победиш два сръбски отбора за два дни. Аз съм човек, който много обича сръбския баскетбол. Той е оказал много голямо влияние върху живота ми. Поздравявам съперниците ми, защото се бориха много храбро. Отбора на Ниш победи МЗТ Скопие, а и срещу нас играха със сърце. Ние имаме качествен отбора, а и сме на половината път в подготовката за нашето първенство. Моите играчи са изключително мотивирани. Имаме голяма цел. Имаме само един чужденец – Марко Маринович и благодаря на Бог, че дойде, защото не е реално да е в нашия отбор. Аз съм в много добри отношения с него от години”, сподели Константин Папазов, който се пошегува и, че си е помислил, че местният тим „Константин” е кръстен на негово име. Освен това на няколко пъти думите на Тити на пресконференцията бяха прекъсвани от аплодисменти.

„Може и да знаете, че аз обичам Чачак. От там има велик квартет: Мистър Йоксич, г-н Кичанович, моя Бог Обрадович и Марко Маринович. Много се надявам да работим добре и да развиваме българския баскетбол. В България не сме индианци, да знаете. Сигурно моите учители Ратко Йоксич и г-н Обрадович сега сигурно са щастливи като мен, че сме победили”, заяви още треньорът на баскетболния Левски.

* В прикачения аудио файл можете да чуете Тити Папазов на сръбски на пресконференцията след финала в Ниш