„Няма да им кажа нищо на играчите. Каквото имах им казах преди мача. Сега ще действам. Ще има приземяване”, зарече се старши треньорът на баскетболния Левски Тити Папазов след тежкото поражение на тима от ЛукОйл Академик в третия кръг на НБЛ. „Беше много хубаво и живяхме в зоната на комфорта, но нямаше как да бъде по друг начин. Ние трябва да имаме цел и тя трябва да ни води. Съжалявам само за едно, че в първата част при конкретни указания в рамките на 57 секунди резултатът беше 5:0 с три технико-тактически грешки на Николай Върбанов. Получихме 7 точки само от наши грешни решения. Това е липса на елементарна концентрация. Класата те убива в хода на мача, но не може в първите 53 секунди да направиш три безумни грешки”, каза още Тити след 91:64 за „студентите” в Правец.

„Сигурно е, че аз вярвам повече на играчите, отколкото те в себе си. Но нямам право да бъде по друг начин. Аз, ако трябва винаги да им казвам голата истина за тяхната класа, няма да мога да ги събудя. И сега трябва за запазя самообладание, но нашият отбор днес беше ужасяващ. Имаме 26 грешки, а говорихме, че трябва да лимитираме точно нашите си грешки против ЛукОйл. Техните са 11, а нашите са 26. Това е отбор, който има изключителни атлети и ако им дадеш простор, те ще те убият. Не да им даваш топката в ръцете. Не искам да обвинявам моите играчи, но единствено Марко Маринович може да се нареди в отбора на ЛукОйл. Иначе щяха да са в ЛукОйл. Ние разчитаме на колектив, на дух. Само, че те излязоха като ужилени”, заяви Папазов, а по повод рефера Марин Механджиев коментира:

„Идва и другият герой, като капак на всичко при секунди преди края ние сме в предно поле, минаваме центъра, а само Марин Механджиев видя фаула. Това са 8 точки разлика. Вместо да свърши 13 полувремето, свършва 21. Това не оправдава нещата. Пак казвам, ако цената на тази загуба е това, че той повече няма да свири на Левски, аз съм безкрайно щастлив. Не сме платили толкова скъпо. Това е години наред. Единият си тръгна, сега той. Последна година му е. Както ЛукОйл можеше 4 години да забрани на Миро Томов да свири, ние не сме по-кьорави. Аз също мога да имам претенции. Един по един могат да влизат по-млади, по-немогат, но са честни.”