Емоционален, както обикновено и със сериозен респект към съперника старши треньорът на баскетболния Левски Тити Папазов изказа задоволството си от класирането във Финалната четворка и отстраняванвето на досегашния шампион Рилски спортист.

„Критичен момент бе, когато разликата от 27 точки падна на 14. Тогава съперникът получи психологическо предимство. Бяхме вече без Чековски и с по 4 фаула Боби Фрейзър и Арън Харпър. Успяхме с просто невероятната игра на Доналд Коул. Поздравявам Рилски спортист първо за духа, второ – много е трудно да се играе такава серия със 7 човека, за изключителната работа на треньора им, който нито за момент не ни остави да дишаме спокойно. Може би е жалко, че един от двата отбора трябваше да отпадне. Смятам, че двата състава са може би с една идея над другите в лигата. Това е съдбата. Съжалявам, че един от двата отбора трябваше да отпадне. Изключително нападение в последната част и от двата отбора. 35 на 28 е ненормално за последна част, но когато накрая играта те е обзела, играеш разкрепостено. Може би отборът на Рилски спортист може да съжалява, че в Самоков ни биха само с 14 точки в мач, в който те ни надиграха класически”, заяви Тити.

Колкото до желанието на „сините” да домакинстват на финалите, Папазов коментира: „Домакинтвото не е даром. Балканската лига има борд на директорите, който решава. Смятам, че зала „Универсиада” може да предложи добри условия и като стратегическо положение на Балканите. Може би трябва да поемем някакви ангажименти. Имаме желание, смятам, че имаме потенциал. Многократно съм заявявал, че нашата голяма цел е спечелването на Балканската лига. Това е в съзнанието на играчите. В края отборът на Рилски спортист се вдигна на щурм. Вече толкова често играем с Ацо, че по-често го виждам от жена ми, ама винаги съм се отнасял с уникален респект към него, защото той е един много добър треньор. Рилски спортист ни е много неудобен противник. И към Черно море се отнасям с респект. Факт е, че играем успешно срещу тях пред сезона, но ние от позицията на фаворит ще подходим много сериозно. Имат потенциал. Едно е сигурно, че ще има български финалист. Надявам се да бъдем ние, но трябва подобно раздаване и вяра във възможностите. Показахме характер.”