Спортни и баскетболни личности и федерации от цяла Европа изказаха съболезнованията и мъката си след внезапната смърт на президента на БФБаскетбол Михаил Михов и бронзовата олимпийска медалистка Красимира Гюрова. Бизнесменът почина в ранните часове на 30 март от масивен инфаркт в Правец. Изпълнителният директор на БФБаскетбол Георги Глушков получи писмо от Генералния секретар на ФИБА Европа Нар Занулин. „С голяма тъга президентът на ФИБА Европа Олафур Рафнсон, аз, екипът на европейската федерация и цялото семейство на ФИБА, научихме за кончината на президента на БФБаскетбол Михаил Михов и на Красимира Гюрова”, се казва в писмото от ФИБА.

Своите съболезнования изказаха и от турската баскетболна федерация. В Южната ни съседка изразиха дълбоката си скръб от загубата на „приятеля на турския баскетбол” Михаил Михов и една от най-важните фигури на женския ни баскетбол от години Красимира Гюрова в специално изявление на официалния си сайт.

У нас, във федерацията бе получено съболезнователно писмо от президента на Българска федерация по тенис Стефан Цветков. „С дълбоко прискърбие научих за внезапната кончина на председателя на БФБаскетбол г-н Михаил Михов. По повод на това тъжно събитие, от свое име и от името на БФТенис, Ви моля да приемете нашите най-искрени съболезнования. Михаил Михов ще остане в сърцата на близките си като един от хората, положили най-много усилия за развитието и популяризирането на българския баскетбол, като енергичен и добър приятел и амбициозен ръководител”, се казва в писмото, съобщи официалният сайт на българската баскет-централа.