„Както винаги всеки един отбор на старта има шансове и желание да продължи напред”, заяви капитанът на ЛукОйл Академик Тодор Стойков в навечерието на първия мач на „студентите” от турнира Еврокъп. „Надявам се като първи мач да успеем да покажем нужната игра, за да победим, макар че ще е доста трудно. Според мен нашият тим трябва да играе еднакво добре и в нападение, и в защита, за да ги победим”, коментира Стойков преди срещата с Шарлероа в зала „Универсиада” в сряда от 18 часа.

„Определено сега се чувстваме по-добре, защото мачът с Канту беше в много ранен етап и отборът като цяло почти не се позаваше. Сега вече изиграхме доста мачове и доста загубихме в контролите, така че направихме нужните анализи. Съвсем по-друг начин изглежда отборът в сравнение с преди един месец. Дано да е в положителна посока”, пожела си капитанът на баскетболния ни шампион.

А по повод факта, че тимът стартира участието си в Еврокъп като домакин пред българска публика, Тодор Стойков заяви: „Такъв е бил жребият. През миналата година започнахме като гости, а сега като домакини. Миналата година отпаднахме с малшанс, но тази година дано продължим.”