„От отбора може да се иска повече, но първо момичетата трябва да го поискат”, заяви старши треньорът на женския баскетболен тим на Левски Стефан Михайлов след тежкото поражение като домакин на Хасково. „Осигурени са им идеални условия и те играят безотговорно. Има някакви изисквания към тях, но за съжаление не могат или не искат да изпълнят това, което им се казва и от там нещата не получават. Взеха ни 18 борби в нападение, като там въпросът е на желание и на борба. Само, че другият отбор явно има много по-голямо желание от нас и те взеха категорично борбата под нашия кош”, каза още Михайлов.

„Явно се вижда, че баскетболистките, които идват от Америка са много по-добри от българските звезди, националки и това дава разлика. В Хасково има безспорно добра баскетболистка, която се надявам да не е контузена – Станислава Станкова. Страшно момиче е Тониа Гарти, която играе с голямо сърце и централната нападателка е също много добра баскетболистка. По над 20 точки е вкарвала миналата година в турската втора дивизия и предполагам, че и в България ще е със същите показатели. Старателни, борбени и от там нещата дойдоха. Общо взето такава е ситуацията в България и миналата година отборът на Дунав с две много добри американски баскетболистки и две много добри българки стана категоричен шампион. Така, че американките и Станислава Станкова дадоха разликата. Много уплашени и много разконцентрирани бяха нашите момичета. Освен, че ни взеха борбата, ние изпуснахме много пъти сами под коша в ситуации, които си бяхме извоювали”, коментира още Стефан Михайлов, а по повод предстоящото гостуване в Стара Загора в следващия кръг, треньорът сподели:

„Ние се опитваме да променяме нещата. Отборът ни е изцяло подновен. Отборът на Берое се явява общо взето най-опитният отбор в първенството с три много опитни баскетболистки и вчера водеха на Нефтохимик във Варна. Отиваме да играем и ще се постараем да ги победим, но ще ни бъде много трудно. Ако играем по този начин както днес, нямаме никакви шансове и трябва коренна промяна до петък.”