Старши треньорът на женския баскетболен тим Хасково 2012 Елена Станкова изрази задоволството си от убедителната победа над Левски в първия кръг на първенството, както и надеждата, че в град Хасково тимът ще се радва на още по-голяма зрителска посещаемост за мачовете в шампионата. В зала „Универсиада” отборът бе подкрепян от гласовита агитка, а в съоръжението в София са събраха над 500 души. В момента на интервюто Ели Станкова все още нямаше яснота каква е травмата на гарда на състава и нейна дъщеря Станислава Станкова.

„Доволна съм, че изпълниха задачите, които им бях поставила. Играха доста агресивно в защита. В нападение в тактически план направиха това, за което бяхме говорили. Доволна съм от играта. Имаше моменти, в които претърпяхме лек спад, но смятам, че бързо възстановихме нивото си”, коментира Елена Станкова.

Попитана за чужденките Станкова отговори: „Те са много интелигентни момичета и много бързо се адаптираха. Смятам, че по отношение на играта на Джесика Кох съдиите не бяха съвсем коректни, защото тя направи 10-15 пробива към коша, а отсъдиха само едно лично нарушение. Смятам, че тя лично беше ощетена.”

За контузията на Станислава Станкова: „Нямам представа каква е ситуацията за момента. Терапевтът, който я лекуваше досега е при нея. Трябва да се разбере какво е положението и тогава може да коментирам.”

Елена Станкова заяви още, че се надява се в Хасково да има доста повече хора. „Градът се събуди спортно и много съм щастлива от този факт, но без Станислава и без Наталия ще бъде изключително тежко от тук нататък. Дано да имаме късмет те да се възстановят бързо”, завърши треньорът на Хасково 2012.