Силен баскетболен турнир предстои в края на седмицата в Стара Загора. Домакините от Берое посрещат съставите на Левски, Рилски спортист и Черно море Порт Варна на 7-и и 8-и октомври, като част от подготовката на отборите на началото на новото първенство в Националната баскетболна лига.

„Ние сме новаци в Лигата. От момчетата само Наско Радев и Бойко Миленков донякъде са играли в Лигата. Всички останали са играли само в А1. Съвсем различно е първенството в А1 и в Лигата, така че знам какво ни чака. Знам горе-долу какви състави са събрали останалите отбори. Смятам, че ще бъде равностойно първенството, освен отборите на Левски и Лукойл, които традиционно са много силни независимо, че Левски има само един сръбски играч. Така, че знам какво ни чака и това ме притеснява, че както имахме време и започнахме първи, така и времето никога не стига”, сподели пред Гонг наставникът на мъжкия баскетболен тим на Берое Георги Младенов и продължи:

„Смятам, че тези 20 дни, които остават до началото на първенството ще ги оползотворим в повече баскетбол и няколко контроли. Сега в сряда играем контрола с Рилски спортист Самоков. След това на 7-и и 8-и октомври имаме турнир в Стара Загора с отборите на Левски, Рилски спортист и Черно море Варна. В тези мачове, които ни очакват смятам отборът лека полека да покаже на какво е способен. Първенството ще е много тежко за нас и трябва да направим всичко възможно да се държим в елита с добри игри.”