Наставникът на женския баскетболен тим на Монтана Славко Димитров си пожела състезателките му да успеят да се възстановят за третия решителен мач от серията за бронзовите медали в първенството срещу Левски. Монтана допусна изравняване на 1:1 победи и третият мач ще е в четвъртък в зала „Младост”.

„Мисля, че начинът, по който спечелихме мача в Монтана трябваше да ни покаже кое е успешното ни поведение на игрището. Смятам, че днес не успяхме да го покажем докрай и грешката си е в нас. Много индивидуални грешки в защита направихме. От това дойде и липсата на достатъчно овладени топки под нашия кош, което намали бързите атаки. При постепенно нападение е доста по-трудно срещу Левски”, каза Славко Димитров след поражението в зала „Универсиада”.

„Мисля, че в определени моменти и психически не издържахме. Имаше и хубави неща. Има и умора, най-вече психическа. Левски игра добре. Отсъствието на Диана Найденова мобилизира останалите състезателки и те направиха доста добър мач. Заслужено спечелиха. Нашата игра не беше постоянна. През второто полувреме Левски игра малко по-освободено и това им помогна. При нас нещата са доста по-сложни в психологически план след тази тежка полуфинална серия с Нефтохимик. Най-важното нещо сега е да успеем да се възстановим, да не правим трагедии и изводите от днешния мач да ни помогнат в четвъртък да спечелим в Монтана”, завърши Димитров.