Старши треньорът на женския баскетболен тим на Левски Стефан Михайлов похвали 19-годишния гард на тима Виктория Стойчева, която направи силен мач при успеха над Монтана в серията за бронза, в отсъствието на контузената Диана Найденова.

„Момичето безспорно за възрастта си в девическите години беше една от най-добрите баскетболистки. Работи цяла година много сериозно и просто дойде моментът да покаже, че има някакво развитие и тя го показа по най-добрия начин в мач със значение, за медал. Каквото и да си говорим там е най-добрата гардова двойка и опитна- Радмила Нешева и Ивелина Вранчева. Виктория не се смути и смятам, че ги надигра и двете днес”, коментира Стефан Михайлов.

Колкото до това, дали ще може да използва Диана Найденова в третия решителен мач, Михайлов заяви: „Те идват от тежка полуфинална серия, ние имахме четири мача с Дунав и е нормално защитата да е по-слабо място във всеки отбор. Бях убеден в първия мач, че ще ни е много трудно да играем там, сега отиваме и каквото стане. Времето работи за нас, има три дни, ако Диана Найденова е в състояние да играе, ще играе, но няма да рискуваме здравето й. Дори с Виктория нещата да не се получат в Монтана, имаме и други варианти. Оптимист съм за третия мач, да. Ако най-добрата баскетболистка на Монтана в последните пет години не дойде да играе в четвъртък на мача, съм оптимист.”