Управителният съвет на БК Черно море порт Варна предстои да се събере и да вземе някакви мерки за слабото представяне на отбора в последно време. Това разкри в интервю за Дарик радио заместник председателят на клуба Симеон Варчев, който беше много разочарован след загубата от Черноморец Бс снощи. Спирайки се на индивидуалните показатели на варненци в двубоя Варчев ги определи като показатели за пионерски отбор, отбор до 14 години.

„След срещата с Черноморец Бс мога да кажа, че отборът е изпаднал в много тежка криза. Може би е психологическа. Аз присъствам на част от тренировките и виждам начина, по който те тренират. Ако играят по начина по който тренират, ще имаме по-голяма успеваемост. В Бургас за кой ли път тези играчи не приличаха на себе си. Гледаш ги и не вярваш, че това са хората, които си гледал на тренировка”.

Варчев отбеляза, че чистите атаки на варненци са 80, като са вкарали само в 26, което прави 33 процента. Той сравни по този показател тима на Черноморец, който снощи е имал 59 атаки, от които 31 сполучливи или 53 процента успеваемост. Варчев се спря и на индивидуалните показатели на състезателите на Черно море порт Варна в снощния мач.

„Това са показатели за пионерски отбор, за отбор до 14 години. Тази неуспеваемост при стрелбата и безобразно слабата защита довеждат до загубата и кризата, в която сме изпаднали. Това, което състезателите показват като съдържание на играта мен ме безпокои изключително много”, завърши Варчев.