„Направихме един от най-слабите си мачове. Истината е, че говорихме и насочихме вниманието на състезателите прекалено много към тази среща. Като че ли на тях им дойде в повече психическото натоварване, тъй като бяха неузнаваемо депресирани. Те не приличаха на себе си с изключение на Асен Великов и на Галиотис, донякъде на Васко Кьосев и Лари Хол. Останалите не знаеха къде се намират”, заяви Симеон Варчев по повод загубата срещу Берое в Стара загора в изминалия кръг на НБЛ.

Според него да получиш 47 точки като контраатака в един мач е достойно за книгата на Гинес. Той изрази надежда, че състезателите ще излязат от това състояние. С тях са проведени два отделни разговора. Веднъж самият Варчев е разговарял с тях, а това е сторил и президентът на клуба Данаил Папазов.

Варчев за пореден път изрази своята убеденост в огромния потенциал в отбор, въпреки загубата от Берое. Той се обоснова така:. „При тази лоша игра и лоша изява на индивидуалните и отборни действия, все пак успяхме да вкараме 80 точки”.