Капитанът на Рилски спортист Александър Груев получи контузия в мача от последния кръг на Националната Баскетболна Лига срещу ЦСКА. Самоковските баскетболисти победиха с 93:81, но Груев извади лакът и ще трябва да почива известно време. В борба за една топка с един от нигерийските състезатели на ЦСКА, баскетболистът на Рилски спортист си контузи дясната ръка и напусна терена.

„Намирам се в Пирогов, за да направя снимка на контузеното място. Не мога да кажа точно какво е положението към момента, но след като направя магнитен резонанс ще трябва специалисти да се произнесат. Оттокът от лакътя до китката е все още голям. Движа ръката си, но не мога да я опъна изцяло”, каза за BulgarianBasket.com Груев.

В досегашните си 6 мача за Рилски спортист през този сезон (2 в Балканската лига и 4 в Националната Лига) Груев има по 7.7 точки, 2.7 асистенции и 2.3 борби за 24 минути и половина игра. Той стартира в схемата на Александър Тодоров във всичките официални срещи този сезон.

Рилски спортист приема Левски в пореден мач от Еврохолд Балканската лига в сряда, докато в събота гостува на Евроинс Черно море във Варна в НБЛ.