Унгарският Солнок е първият съперник на българския Рилски спортист в турнира Еврочалъндж. Двубоят е във вторник, 5-и ноември, в Унгария, а състезателите на Рилски спортист пътуват довечера с клубния автобус.

„Имаме всичките мачове, които Солнок са играли. Ще направим каквото зависи от нас. Фактически имаме две тренировки и една в деня на мача. Досега се готвихме за Балкан. Имаме тежък път, ще пътуваме с автобус. Оказа се, че няма директен полет до Будапеща. Трябваше да направим някакви връзки, които правят времето за пътуване малко по-малко от това да пътуваме с автобус. Затова предпочетохме да тръгнем с клубния автобус. Дано пътят да не се отрази”, коментира старши треньорът Росен Барчовски.

„Много ще е трудно. Солнок са силен отбор, с много опит. Знаете къде играха и къде играят. Това е. Когато се записахме за участие в този турнир, аз лично бях наясно с всички рискове”, каза още Барчовски и продължи:

„Сто процента е по-добре да участваме в този турнир, ако искаме българският баскетбол да върви нагоре, трябва да отиваме към Европа. С целия риск от загуби и други неща. Така, че ние не се колебахме и аз не се колебах да участваме в този турнир. Това не е застраховка. Ние ще направим всичко възможно, но трябва да сме наясно, че ще е много трудно.”