Рилски спортист продължава уверено напред към полуфиналните плейофи в НБЛ. Това стана факт след втората поредна победа със 109:67 над Спартак Плевен и крайно 2:0 в серията. Следващият съперник на самоковци в полуфиналната серия ще бъде Академик Пловдив. Там серията ще се играе до 3 победи от 5 мача.

Днес в Плевен гостите доминираха от началото и не оставиха съмнения за разликата в класите. Те постоянно увеличаваха разликата в точките, като и показаха агресивна игра, с която принудиха домакините да грешат. Това донесе двуцифрена преднина в полза на Рилски още в края на първото полувреме. Тенденцията не се промени през втората част.

В нито един момент на втората четвърт самоковци не отпуснаха газта и разликата продължи да расте, за да стигне до 24 точки след двадесет минути игра.

Още в началото на последната четвърт треньорското ръководство пусна в игра юношите Георги Адирков и Христо Бъчков. Това по никакъв начин обаче не промени ситуацията на терена, защото авансът на Рилски спортист продължи да се увеличава, за да се стигне до крайното 67-109.

За Рилски спортист Трей Портър бе най-резултатен със 17 точки, взе и 7 борби. 16 прибави Брендън Браун, а 14 вкара Николас Карвачо. Димитър Маринчешки отбеляза 21 точки за плевенчани, а Любен Пасков добави 13.