Европейският колос Реал Мадрид изпраща свой отбор на турнира БУБА Къп "Емануил Божков" 2018.

Това ще е и специалният гост на юбилейното 10-о издание на надпреварата за момчета U12, която ще се проведе от 28 септември до 1 октомври в зала "Триадица".

Координаторът на всички отбори от Академия Реал Мадрид Алберто Ангуло сподели, че клубът няма практика да дава изявления за подрастващите, но се съгласи да отговори на въпросите ни само заради БУБА Къп и организацията на турнира.

"Ние винаги търсим различни турнири, в които да участваме. Общ познат ме свърза с Мануел Марков, който има основната заслуга да присъства Реал Мадрид на БУБА Къп 2018", сподели Ангуло и добави:

"В различните възрасти участваме на най-разнообразни турнири в цяла Европа. Разбира се, за нас най-важното, което търсим е, турнирът да има добро ниво. В зависимост от първенството в Испания, графици, програма, училище, ваканции, се опитваме да планираме и играем на национални и международни турнири."

"Познаваме добре българския баскетбол. Следим различни играчи, най-вече при подрастващите. Имаме отлична мрежа от скаути и много контакти в много държави," допълни Ангуло.

Заради вече обяснената политика да не се коментират играчи от академията, той не отговори на въпроси за Константин Костадинов, един от най-обещаващите таланти и на Реал, и на България.

"Поставили сме си няколко цели за БУБА Къп. Искаме да видим играчите, треньорите и отбора като цяло на силен турнир. Също така да се запознаем с нови клубове, играчи и не на последно място - да предоставим на младите ни играчи едно вълнуващо преживяване," заяви още Алберто Ангуло.

Очаквайте и програмата за БУБА Къп "Емануил Божков" 2018!