Отец Христо от православен храм "Света Параскева" освети обновената зала на БУБА Баскет в сектор А на Националния стадион "Васил Левски".

Ръководството на клуба, заедно с треньорите и част от баскетболистите присъстваха на церемонията, а духовният служител благослови всички за здраве и късмет в прясно ремонтираната зала.

Президентът на БУБА Борислав Хаджирусев благодари на всички, които през изминалите месеци се трудиха неуморно, за да може сега залата да изглежда прекрасно и готова от сутрин до вечер да приема деца във всяка възраст.

Този ремонт беше осъществен с основната заслуга на Фондацията на г-н Петър Манджуков. Със собствения си труд помогнаха много съмишленици на клуба - треньори, настоящи и бивши състезатели, родители и приятели, подкрепящи каузата БУБА Баскет.

"Много съм щастлив да видя резултата от труда ни. И от факта, че в процеса получихме огромна помощ от приятели и съмишленици. Всички вложиха част от времето си, оставиха от себе си в залата. Благодарим и за финансовата помощ от господин Манджуков, без която нямаше да успеем да осъществим всичко това," заяви президентът на БУБА Борислав Хажирусев.

Ето и какво включва целият ремонт в залата:

- подмяна на осветлението в залата и коридорите с последно поколение енергоспестяващи ЛЕД лампи General Electric 

- Частична подмяна на дюшемето (50%)

- циклене, лакиране, разчертаване на пода 

- подмяна на таблата и ринговете

- монтиране на автоматични електрически механизми за регулиране на височината на кошовете (от 2.80 до 3.05) 

- цялостно боядисване на залата 

- основен ремонт на съблекалните, коридора и сервизните помещения

- подмяна на обезопасителните плоскости по стените и предпазните дюшеци под кошовете.

В края на месеца, от 28 септември до 1 октомври, предстои новото предизвикателство на БУБА Баскет - 10-о юбилейно издание на БУБА Къп "Емануил Божков".