Турнирът за момчета U12 БУБА Къп "Емануил Божков" се готви за своето юбилейно десето издание, което обещава да бъде най-силното до момента.

От 28 септември до 1 октомври София ще приеме отбори от пет държави, сред които и топ клубове от Европа в одобрената от ФИБА Европа надпревара, организирана ежегодно от БУБА Баскетбол.

БУБА Къп е единственият турнир за подрастващи в България, просъществувал без прекъсване в толкова дълъг период от време, благодарение на усилията на цялото ръководство на клуба.

През 2018-а момчетата в състезанието ще са от набор 2006. За първи път домакин на БУБА Къп ще бъде зала "Триадица", а участниците в турнира ще бъдат обявени в следващите дни. И тази година БУБА Къп ще носи и името на Емануил Божков, покойния основател на турнира.

"БУБА Къп "Емануил Божков" е емблематичен за нашата школа и има висока сантиментална стойност за всеки един, свързан професионално и емоционално с клуба," коментира изпълнителният директор на БУБА Баскетбол Мануел Марков и добави:

"Щастливи сме, че и през тази година ще имаме възможност да организираме турнира, и то неговото юбилейно десето издание. Тази година със сигурност ще се радваме на много качествен детски баскетбол и силни участници. Искам да изкажа специалните си благодарности на сина на Емануил Божков - Георги Божков, който продължи делото на своя баща и продължава да ни подкрепя, както го правеше баща му."

БУБА Баскетбол използва възможността да покани всички медии на водосвет в клубната зала на стадион "Васил Левски". Залата премина през основен ремонт през лятото и ще бъде открита в сряда, 19 септември, от 17:30 часа.