Дунав постигна първа победа за сезона с 88:84 (21-21, 20-23, 22-20, 25-20) над Динамо Букурещ. Мачът се игра в Русе пред около 300 зрители, дошли да видят новия вариант на русенския тим преди началото на новото първенство. Румънците изиграха тази контрола на път за Букурещ след десетдневен лагер в Самоков, информира bulgarianbasket.com.

В един драматичен мач двата отбора сменяха много пъти водачеството и накрая домакините бяха по-концентрирани и успяха да победят. Отличиха се новите сръбски попълнения Нинослав Тмушич и Ивица Вукотич с по 21 точки за победителите. Добре им партнираше друг нов играч на Дунав – Павел Нойков (10 точки, 9 асистенции и 5 борби). За гостите Фоматеску вкара 19 точки, с една повече от американеца Уйлямс и канадеца Шанд.

„Стана хубав мач. Играхме добре, доволен съм от организацията на играта,” заяви старши треньорът Румен Шопов.

„Въпреки това имаме нужда да изиграем още няколко контролни срещи преди турнира за влизане в А-1 в Правец. Разполагаме с 4-5 нови състезатели и те трябва да се обиграят с останалите в отбора. Показахме и добра воля за победа, влязохме с пасив от 1 точка в последната част и чрез хубави контраатаки успяхме да спечелим. Много добре се включиха всички, но особено Тмушич и Вукотич. За Нино няма какво да коментирам, той е доказал класата си, Вукотич все още влиза във форма. Не е готов напълно, но очаквам той да е един от добрите гардове в първенството”, допълни наставникът.

Шопов сподели още, че се надява отборът да изиграе контрола с Черно море или най-малкото Спартак Плевен да върнат визитата в Русе. Осен това той е влязъл в контакт с румънски отбори за евентуалното им гостуване в крайдунавския град.