Сръбският гард Ивица Вукотич подписа едногодишен договор с Дунав 2007. Той премина успешно пробния период и остава като първи плеймейкър в отбора. 30-годишният Вукотич е в Русе от една седмица и оправда очакванията на клубното ръководство. Ветеранът е играл в Куманово, Йена, Петром Тимишоара, Охрид и Йединство Биело Поле.

„Той е опитен играч, който ще даде различен облик на отбора,” заяви старши треньорът на Дунав Румен Шопов за BulgarianBasket.com. „Мисля, че ще бъде много полезен. Много бързо се адаптира към обстановката в отбора. Познават се добре с Тмушич, играли са заедно преди време.”

С привличането на Вукотич селекцията почти приключва за русенци, които ще са един от петте отбора, които ще участват на квалификациите за влизане в мъжката А-1 в началото на октомври. На въпроса какви са шансовете на Дунав 2007 да играе сред най-добрите Шопов бе категоричен: „Големи са шансовете. Все пак, с новия гард, отборът изглежда доста по-добре и смятам, че ще се класираме."

Дунав 2007 ще играе контролна среща с Динамо Букурещ в събота в Русе, а ръководството се опитва да уреди още проверки със Спартак Плевен, Балкан или Черно Море.