Новото попълнение на Дунав Русе - сръбският център Нинослав Тмушич подписа договор за една година с тима от крайдунавския град. Най-добрият борец в българското първенство даде специално интервю за специализирания сайт bulgarianbasket.com.

Добре дошъл в Русе и в отбора на Дунав 2007. Какви са ти първите впечатления от новия отбор?

Първите ми впечатления са много добри. Още в първия си ден в Русе се убедих, че тук се гради сериозен отбор. Тази година явно има сериозни хора, които искат да направят добър отбор, а неговата най-належаща задача е да влезе в първата осмица.

До последния момент се говореше, че ще останеш в Ямбол. Какво все пак те накара да промениш решението си и да приемеш предложението на русенския клуб?

Накара ме това, че тук за треньор беше назначен Румен Шопов, мой приятел - познаваме се от времето, което прекарах в Ямбол. Последния път и той лично ми се обади да ме увери, че тук се прави сериозен отбор. Най-вече заради него дойдох тук.

Отборът наистина изглежда добър, но се очертава да има квалификации за А1. Има ли вариант да не успеете да се класирате и ако това се случи, би ли играл в А2?

Не мисля за такъв вариант. Класирането за А1 ни е основната задача. А може пък федерацията да реши да бъдат повече от 8 отборите в А1... Според мен няма как да не бъдем в елитната група.

Докъде стигат според теб възможностите на отбора и лично твоите през новия сезон, какво очакваш да постигнете?

След първата ни основна задача, за която споменах, вече ще видим... Възможно е ръководството на отбора да привлече още някое класно попълнение и тогава да помислим и за класиране сред първите 5-6, защо не?

А лично за теб? Знаем, че през последните години ти си най-добрият борец под кошовете в българското първенство...

Съвсем нормално, искам и тук да играя така, както в Ямбол, и да бъда сред най-добрите.

Ясно е, че тук ще бъдеш със статут на звезда на отбора. Как се чувстваш в тази роля?

Не се чувствам като такъв. В който и отбор да играя, никога не съм искал да се правя на голям. Смятам, че съм баскетболист, който много работи, за да постигне успехите си, затова не се чувствам като звезда.

Все пак и в Ямбол беше с такъв статут. Тук също към теб ще има завишени очаквания от феновете и баскетболната общественост...

Да така е, но това е нормално и аз се старая винаги да оправдавам тези очаквания на хората.