Ден по-рано от обявеното ще се проведе превърналата се вече в традиция у нас церемония Баскетболна вечер. Организаторите от БФБаскетбол промениха датата на тържеството от 26 на 25 февруари. Мястото и часът остават непроменени – зала „Рубин“ в хотел „Рамада“, от 19:00 часа.

Както е известно, Баскетболната вечер е моментът, в който се обявяват най-добрите баскетболисти, треньор и съдия на България за предходната година.

В анкетата, която определи призьорите за 2018 г., се включиха журналисти, треньори на мъжки и женски отбори, капитани на тимовете в НБЛ, А група, жени и мъже.

Имената обаче ще бъдат пазени в тайна до самата церемония. За най-добър съдия гласуват членовете на Съдийската колегия. Както и миналата година, в церемонията ще вземат участие и представителите на Аматьорската лига, които също ще обявяват своите най-добри състезатели за миналата година.

От НБЛ пък ще обявят победителя в играта на Fan Manager – Най-любим играч на феновете.

Почетени ще бъдат и доайени и деятели, навършили кръгла годишна през миналата година, а също и някои от най-добрите играчи при подрастващите.