Финалната серия за титлата в Националната баскетболна лига за мъже едва започна, а напрежението продължава да се покачва.

Левски Лукойл бе домакин в първия мач срещу Балкан и загуби с 69:71 точки, а днес от 19 часа е втората среща отново в зала "Универсиада" в София.

Играе се до три победи от пет възможни мача, като третият и при необходимост от четвърти мач, те ще са в Ботевград. При евентуално равенство 2:2 победи, петият мач от серията ще се играе в София.

Третият двубой ще се играе в събота, 26-и май от 19 часа в "Арена Ботевград", а четвъртият е насрочен за 28-и май, понеделник от 18 часа. Петият евентуално ще се играе на 31-и май, четвъртък от 18 часа.

Преди ден от Левски Лукойл разпространиха декларация, с която заявиха, че са огорчени от съдийството в първата среща.

Левски Лукойл изрази огорчение от съдийството срещу Балкан

Президентът на Балкан Ботевград Михаил Михайлов взе отношение по темата. "Създалата се суматоха около мача и съдийството е една грозна манипулация на общественото мнение, с която хората от Левски Лукойл се опитват да омаловажат първата ни победа. Смятам, че цяла България достатъчно се позабавлява с тази декларация и е време да се спрат всякакви инсинуации, че едва ли не сме спечелили с някаква съдийска помощ. Това не е истина. Видя се на терена, че 30 минути играхме лош баскетбол, но за останалите десет успяхме да компенсираме това", заяви Михайлов пред BGbasket.com.

„За пръв път съдиите в България имат шанса да излязат от това положение, в което са били дълги години. Смятам, че промените в Съдийската комисия в последните години доведоха до много положителни неща. Вижда се, че когато кипи млада кръв в управлението на съдийството, могат да свирят коректно. Пак казвам, Балкан не е бил подкрепен от съдиите, просто те свириха 50:50, а на някои хора това не им изнася. С някои коментари още повече се наслоява, че на нас ни се помага, но това не е така“, добави той.

Михайл Михайлов вярва, че Балкан има потенциал да спечели и втория мач от серията тази вечер. „Анализирали сме доста сериозно играта, която показахме. Смятам, че имаме сериозен потенциал, както и противникът има такъв. Ние си гледаме нашата градина. Ако покажем истинското си лице, смятам, че имаме сили да вземем и днешния мач. Мисля, че ще бъде също толкова оспорван, колкото и предният. Момчетата са здрави, настроени са за битка. Разчитаме на подкрепата на хората, имаме за кого да играем. Много искаме да зарадваме Ботевград и след дълго прекъсване да донесем голяма радост на феновете. Вървим обаче стъпка по стъпка. Днешният мач е важен и за двата отбора“, завърши президентът на Балкан.

Небойша Видич: Тити ме попита дали сега съм доволен от съдийството

Папазов: Ако Тити е прав, съдиите да излязат във ваканция