Ръководството на баскетболния Левски Лукойл изрази огорчение от съдийството в първия финален плейоф от първенството при мъжете, загубен от „сините” със с 69:71 от Балкан Ботевград.

ПОЗИЦИЯ НА РЪКОВОДСТВОТО НА БАСКЕТБОЛЕН КЛУБ „ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ”:

          „Ръководството на БК „Левски Лукойл” изразява огорчение и разочарование от поведението на съдийския състав, който неколкократно излезе с коренно различни решения в еднакви ситуации и в крайна сметка повлия на резултата в приключилия първи мач от финалната серия за титлата в българския баскетболен шампионат. Поздравяваме отбора на „Балкан” за сърцатата игра и отчитаме слабостите в нашата, но не можем да подминем факта, че нашият отбор бе незаслужено ощетен от реферите.

          В течение на цялото първенство, многократно треньори и президенти на клубове-наши противници си позволяваха преди, по време и след срещи с нашия клуб да отправят безпочвени обвинения към реферите в тенденциозно съдийство. Изглежда страхът от нови такива обвинения вчера се оказа по-силен от стремежа към справедливо и коректно водене на мача. Призоваваме съдийската колегия на БФБ да не се поддава на натиск и да остави битката за титлата в българския баскетболен шампионат да се решава на терена”, се казва в позицията на Левски Лукойл.