Най-високият българин Прийст Лодърдейл е в неизвестност, поне за двата отбора, които пожелаха да го имат от началото на тази година.

След като от Левски разкриха, че нямат връзка с Пи Ел и се съмняват, че той е избрал офертата на шампионите, то днес Сашо Везенков заяви от Кипър за Гонг, че и той няма връзка с най-високия баскетболист в първенството ни.

„Не съм го чул в последните дни, откакто му отправихме офертата” - заяви Везенков от Никозия - „Не отговаря на повикванията и не знам къде е. Не е вярно, че е сигурен за ЛукОйл.”

„Ние няма да правим пазарлъци с никой, в това число и с Прийст Лодърдейл. При него хубавото бе, че е с български паспорт. Утре се прибирам в България. Знаете, че играем във вторник с Ямбол в Правец.”

„Надявам се като се върна да се изяснят нещата около Пи Ел. Ние няма да променим офертата си към него. Със сигурност ще вземем нов баскетболист. Все пак си тръгна Каспарс Камбала. До края на седмицата се надявам да е факт привличането на нов състезател”, заяви Везенков.

Така в един момент и Левски, и ЛукОйл не потвърждават трансфер на Прийст Лодърдейл. Дори нещо повече, и от двата отбора не знаят къде е той. Очакваме в близките дни развръзка по „Случая Лодърдейл”.