„Ще има нови попълнения. През 2011-та година се навършват 10 години, откакто съм станал двоен шампион – жени и мъже. Крайно време е да има повторение. Българин ще е”, заяви старши треньорът на баскетболния Левски Константин Папазов разкривайки интереса на тима към центъра Прийст Лодърдейл.

„Вгледайте се в отборите. Ще видим, няма какво да крием, няма тайни, ние чакаме Лодърдейл. Само че там има един момент и аз към казал – Лодърдейл има лични ангажименти да си оправи отношенията с отбора на Черноморец. Аз не желая въобще с Владо Боянов да влизам в пререкания. От 20-ти ноември агентът му се обажда всеки ден. Смятам, че Лодърдейл ще бъде привлечен за друга стратегия. Ще помогне естествено на отбора, но ние имаме много големи амбиции в организацията на подрастващите. Той там ще бъде безценен. Има желание да живее в България и там е неговото бъдеще. Смятам, че Пи Ел ще напълни залата с поне още 30% повече само заради него, а за мен е важно какво правим следващата година Коледният турнир, да няма места в залата и да се преместим във времето- Коледният турнир да се провежда в новата зала. Това е целта за привличането на Лодърдейл. Иначе смятам, че нашият отбор играе много добър баскетбол и съм със самочувствието, че въпреки че отборът на ЛукОйл е най-силният досега, ще се представим достойно. Не мога да обещая, че ще победим, защото все още ситуацията зависи една идея повече от съперника, но смятам, че въз основа на организацията в клуба, това е най-добре организираният български спортен клуб, може би нещо подобно има в Ловеч предполагам”, коментира още Тити Папазов по темата Прийст Лодърдейл след успеха на Левски над Балкан.

„Колкото до Пи Ел съм казал, че ние не искаме да участваме в никакви ситуация, при която може да има конфликт между Лодърдейл и Черноморец. Това са отношения, които те трябва да си уточнят. Водил съм един разговор с Владо Боянов, той твърди, че всичко е наред, а Пи Ел твърди, че не е наред. Аз няма да взимам детектор на лъжата и да казвам кой ме лъже от двамата. С Пи Ел съм говорил един път, а агентът му се обажда непрестанно. Явно е, че той иска да дойде в София. Да заповяда. Смятам, че ние можем да го адаптираме. Много хора са резервирани към това. Аз смятам, че съм работил добре с Лодърдейл. И смятам, че пак повтарям, че неговото голямо присъствие ще бъде именно в детската школа. Ще предложа на шефовете дори да я кръстим на негово име, нищо, че е жив. Значи според мен Левски има една много голяма легенда, която не е оценена, която е пропусната, това е Гошо Младенов. Казвам го абсолютно съзнателно. Значи този човек трябваше... не по този начин. Смятам, че не е късно, защото той може още да играе. Сигурно и на 60 ще е в същата форма, така че не е късно и на 60 да му се направи бенефис, но Левски има едно много голямо име – Гошо Младенов и другият вариант, който може да бъде използван е Лодърдейл”, завърши наставникът на „сините”.