„В момента проблемът в нашия отбор е слабата борба под двата коша. Може би това се дължи на почти 100% вкарването на Левски и другото – ние не можем да вкараме. От това според мен дойде проблемът в този мач и стана тази разлика”, коментира старши треньорът на баскетболния Балкан Ботевград Петър Клечков след поражението от Левски в зала „Универсиада” в последния кръг на Лигата за 2010-та година.

„Не мога да кажа, че не играят с желание моите момчета, напротив – дават всичко от себе си. Благодаря им за това желание. Продължаваме да работим. Ще обърнем внимание повече на борбата и на стрелбата. Да, следващият ни мач след Нова година е с шампиона. Както с Левски, така и с шампиона – тежки два мача. Акцентирам нещата повече към мачовете с Варна, Ямбол и Бургас. Имаме три гостувания, от които, ако успеем да вземем две, ще бъде много добре за нашия отбор и ще се опитаме да го направим”, заяви още Клечков.

„Засега не предвиждаме нови играчи. Това са играчите, които ще останат, предполагам до края. Разчитаме на младите, даваме им шанс, добре се включват. Има още какво да се желае. Аз вярвам, както и в Митко, и Станимир, така и в Крум Дойчинов. Важното е той да си повярва. Станимир има болки в коляното и е нормално, но трябва да преодолява и болката. За Крум, имам много претенции към него и в борбата, и в отиграванията отдолу под коша. Работим с него. Трябва, както се казва, да го мъчим да стане добър играч за България, за националния отбор”, каза Петър Клечков.