„Ние играем много добре, но това е срамно, което се случва обаче”, коментира старши треньорът на баскетболния Левски Тити Папазов след успеха на тима над Балкан с 93:71 точки. Наставникът на „сините” определи 2010-та като най-успешната за това поколение на отбора, но изрази мъката си от загубата на двама близки до сърцето му хора. Интересното е, че треньорът на Левски, който спечели Купата на България и титлата от Балканската лига със „сините” все още не е получил наградата си за Номер 1 сред колегите си в България за миналата година.

„Искам моите играчи да умеят да контролират, не искам да убиваме отбора на Балкан с 50 точки, но не може да допуснем резултатът от 37 точки разлика и да тръгне ненормална серия – 21:2. Естествено ние също направихме подобни серии, ние играем много силно в момента. Не е въпросът дали ще бием с 20, 30 или 40 точки, нямам претенции за отбора на Балкан, защото той доказа, че може би с най-скромната селекция е убедително трети. Видяхте от 37 ги докараха до 18, а колко отбора при 37 разлика няма да се откажат. Това как става? С характера на Балкан”, добави още Папазов.

„Не ме интересува съперникът какво прави. Мен ме интересува, че моят отбор не може да допуска такива амплитуди. Сега не е нужно да държим Кроу на 34 години 40 минути на игрището. Да, той се върна, играе много силно, трети пореден мач е най-добрият играч на отбора. И там, където Асен трябва да влезе със самочувствие, игра много силно първото полувреме, при 37 точки преднина, той няма вярно решение, но – сега идва Нова година. Не е имало разговори на висок тон, а преди мача казах на момчетата, че заради мои проблеми не бях с тях преди мача, да го играят този мач заради мен. Ние и там играхме много силно. И в Правец играхме силно, само че там отборът е с друга класа. Ние утре ще тренираме и на 2-ри също, така че не се притеснявам. Отборът на Рилски спортист натрупа самочувствие. Ние не сме побеждавали в Самоков откакто залата е открита, така че се надяваме да победим. Бият в Плевен, защото са по-добри физически подготвени. Мачът е бил равен. Загубих 200 евро. Около Коледа трябва да има емоции”, заяви наставникът на „сините”.

„Казах днес на момчетата, че 2010-та е може би най-успешната за Левски, за този отбор, на това поколение, новия Левски, откакто аз се върнах. И в същото време не мога да бъда доволен, защото загубих баща си и Румен Пейчев. Приемам съвсем философски живота, но това са двама души, които са ми много близки. А иначе от спортно естество, безспорно много силна година. Затова сега официално няма да има треньор на годината, защото, ако има треньор на годината, трябва да стана аз безусловно. Сега няма да има конкурс. Не ви ли прави впечатление, че няма? Наградата още не са ми дали за миналата година. Ще предложа да ги направи три подред, че с един плакет да минат трите наведнъж. На мен удоволствието ми е отборът ми да играе така. Ама как се случи, че само на мен не ми я връчват. Само може да ме амбицират. Ще има махам и ще се радвам. Бяха ми скрили визитните картички. Знаете ли случая? Е, това ще ви го разказвам друг път”, завърши треньорът на баскетболния Левски Константин Папазов.